Werkzoekenden

Werkzoekenden helpen elkaar

Werken voor Werk is een vrijwilligers organisatie van werkzoekenden voor werkzoekenden. 

Van werkzoekenden voor werkzoekenden betekent automatisch dat het het een organisatie is waarbij we elkaar helpen bij het vinden van werk.
We vragen van jou dan ook een open en actieve houding om andere werkzoekenden te helpen waar je kan.

Voorbeelden hiervan zijn:

Het delen van vacatures

Neem als je deelneemt aan het netwerkoverleg de vacatures mee die je in die week daarvoor bent tegengekomen en die niet per se voor jou geschikt zijn, maar wellicht wel voor een van de andere werkzoekenden.

Wordt lid van onze LinkedIn pagina. Zie je daar een vacature die misschien zou kunnen passen bij een andere werkzoekende, deel deze dan binnen de groep. 

Delen van kennis en ervaring

Misschien heb je eerder zonder werk gezeten en weet je precies hoe het werkt bij het UWV. Of je hebt een bijzondere tip of goede ervaring bij het vinden van werk, deel deze met de anderen. Of wellicht heb je toevallig veel kennis van arbeidsrecht, rouw bij het verlies van je baan, recruitment of het gebruik van LinkedIn. Neem die kennis mee naar onze bijeenkomsten. Er is vast iemand die je daarmee helpen kan.

Vrijwilliger worden

Een vrijwilligersorganisatie kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Zie je voor jezelf een rol binnen Werken voor Werk; neem dan contact op met de coördinator of laat het weten tijdens het netwerkoverleg. 

Binnen de organisatie hebben we verschillende teams met een eigen aandachtsgebied. Incidenteel hand- en spandiensten verlenen bij evenementen kan ook of wellicht ben je een kei in het geven van trainingen. Genoeg mogelijkheden. En, vind je nieuw werk, maar wil je graag blijven helpen dan is dat natuurlijk mogelijk. We gaan dan graag met je in gesprek over jouw wensen en de mogelijkheden.

Gratis activiteiten

De activiteiten van Werken voor Werk zijn vrijwel altijd gratis. Op de agenda vind je onze activiteitenkalender, met links om je aan te melden. De activiteiten vinden plaats op diverse locaties in Almere. Grotendeels in het buurthuis Filmwijkcentrum op het Walt Disneyplantsoen, maar soms ook in de Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad. Consumpties tijdens de evenementen zijn voor eigen rekening.