We hebben iets te vieren: 10 jaar Werken voor Werk

We hebben dit jaar iets te vieren:
Werken voor Werk bestaat 10 jaar!

Logo 2de lustrum

In 2011 is de stichting Werken voor Werk opgericht door een aantal werkzoekende 45-plussers. Zij merkten al gauw dat de oudere werkzoekenden een bijzondere positie innemen op de arbeids- en sollicitatiemarkt.

Het juiste instrument:

Netwerken was en is voor deze groep hét instrument om te gebruiken bij de zoektocht naar nieuw passend werk. Binnen Werken voor Werk is het gelukt om daar vorm aan te geven. En daar zijn we trots op.

Dit jaar weer echt bij elkaar!

Het afgelopen jaar en een groot deel van 2021, zat het coronavirus ons in de weg bij het organiseren van activiteiten. Gelukkig kunnen we sinds 30 augustus 2021 elkaar weer live zien en spreken.
Ons wekelijks Netwerkoverleg is op maandagochtenden van 09.30 tot 11.00 uur weer in het Filmwijkcentrum, Walt Disneyplantsoen 76-78 net als de maandelijkse Netwerkborrel op de laatste woensdagavond van de maand van 19.30 tot 22.00 uur.

Er is dus veel te vieren, daarom……:

MELD JE HIER AAN VOOR ONS (gratis) JUBILEUM EVENT OP 5 NOVEMBER!

De ochtend van 5 november 2021 organiseren we van van 09.00 tot 14.00 uur een verjaardagsbijeenkomst met taart, workshops en lunch.
Plaats van handeling is deze keer: Vergadercentrum Annapark, Sas van Gentlaan 12, Almere. De deuren gaan om 09.00 uur open en het programma start om 09.30 uur.

Wat kun je verwachten?

Natuurlijk staan we stil bij onze verjaardag, zal onze voorzitter Anne Bliek terugblikken op 10 jaar Werken voor Werk en trakteren we op taartjes. Maar we hebben ook drie mooie workshops in de aanbieding:

 • HET ONTSPANNEN SOLLICITATIEGESPREK, door Willem Hellebrekers, loopbaan, stress en burn out coach.
  Na je ontslag weer actief de arbeidsmarkt op: Wow! dat kan veel stress oproepen. Vooral als je al jaren niet meer hebt gesolliciteerd.
  Willem Hellebrekers laat je in deze workshop kennismaken met technieken die je kunnen helpen om ontspannen naar een sollicitatiegesprek toe te gaan en dat gesprek ook vanuit die ontspanning te voeren.
  Het resultaat is dat je niet meer op iedere prikkel reageert en dus teveel praat of juist dichtklapt. Het  gesprek zal rustiger verlopen en je komt zelfverzekerd, ervaren en professioneel over bij je mogelijke nieuwe werkgever.
 • AUTHENTICITEIT, door Robert Jan de Roo, authenticiteit coach en preventie verzuim.
  Vooral jezelf zijn is het advies wat vaak gegeven wordt als je gaat solliciteren, maar wie ben ik dan en hoe vertaal ik dat in woorden en gedrag?
  Robert Jan heeft een aangeboren talent om mensen snel te doorzien en inzichtelijk te maken wat er aan de hand is. Hij kijkt vooral naar het innerlijk van de mens, wie ben je, wat is jouw unieke bijdrage in dit leven hier op aarde.
  In deze Workshop gaat hij in op vragen als: Wie ben ik, wat wil ik, en vooral hoe kom ik daar? Authentiek zijn betekend leven en werken naar wie je bent.
  Kun je authentiek gedrag ontwikkelen en zo ja, hoe dan? Wat levert het jou op?
  Op deze vragen zal dieper worden ingegaan tijdens deze Jubileum Workshop.
  ”Authentiek jezelf zijn, is het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven.”
 • CREATIEF DENKEN door Rudy Veraar, mens, trainer en coach.
  Ken je dat gevoel dat je vastloopt? Vreemd, want je bent toch een mens met ervaring. Je hebt veel meegemaakt, veel problemen opgelost en toch……..
  Misschien zit al die ervaring je soms een beetje in de weg en is het tijd om met een nieuwe blik naar dingen, mensen en omstandigheden te kijken. Solliciteren is bijvoorbeeld inmiddels ook een nieuwe tak van sport geworden.
  Rudy Veraar kan je bij dit proces helpen in de workshop Creatief Denken.
  Een voorbeeld? Oké daar komt ie: Waar kun je een (of twee) sok(ken) nog meer voor gebruiken dan alleen voor het behouden van warme voeten? Je zult versteld staan.
  Creativiteit kun jij gebruiken in de voorbereiding van het sollicitatieproces, tijdens het sollicitatiegesprek en tijdens de uitvoering van je werk binnen een bedrijf. Ontdek jouw creativiteit en daardoor de toename van je marktwaarde.
En meer……..

Tussendoor kun je een mini fotoshoot laten maken voor 15 euro door Dirk Bakker van DB Pictures. Je ontvangt dan vijf digitale profielfoto’s in zwart/wit en kleur en zowel in een hoge als lage resolutitie. Zo zijn ze geschikt voor drukwerk en gebruik op digitale media. Geef je cv, visitekaartje en je LinkedIn-account die professionele uitstraling en val op bij het solliciteren.

De dag sluiten we af met een lunch waar je op informele wijze kunt netwerken. Wij kijken uit naar je komst.
En heb je na 5 november de smaak te pakken van Werken voor Werk, loop dan ook eens binnen bij ons netwerkoverleg dat we iedere maandagochtend houden van 09.30 tot 11.00 uur in het buurthuis Filmwijk in Almere.