Webinars van het UWV

Webinars UWV
Foto eigendom UWV

Het UWV stelt met enige regelmaat webinars samen. Deze webinars kunnen je ondersteunen bij het vinden naar werk. Bijkomend voordeel is dat het meedoen aan een aantal van deze online trainingen meetelt als sollicitatieactiviteit. Sommige van de trainingen krijg je als je werkloos bent als taak toegewezen. De presentatie van de webinars is helder en duidelijk en in een goed te volgen tempo. Ze zijn daarmee prettig om te volgen.

Onderwerpen
De webinars van het UWV hebben zeer uiteenlopende onderwerpen en er zit voor iedereen wel een zinvolle training bij. Zo zijn er webinars over het schrijven van een sollicitatiebrief of het opbouwen van je LinkedIn-profiel. Over solliciteren, zowel off- als online, wat tenslotte steeds vaker voorkomt, is eveneens een webinar gemaakt. Andere voorbeelden zijn: Hoe maak je een cv dat opvalt en er is zelfs een webinar over het overstappen naar een ander beroep of op welke manier je vanuit de WW voor jezelf kunt beginnen. De onderwerpen zijn altijd actueel zodat je zeker weet dat de informatie die je krijgt correct is.

Tijdsduur
De webinars duren ongeveer een half uur tot drie kwartier. Je kunt ze rechtstreeks volgen. Doe je dat, dan kan je gebruik maken van een chatfunctie om direct je vragen te stellen. Komt het tijdstip niet uit of zie je een webinar dat je gemist hebt, maar wel graag had willen volgen? Achteraf kijken is ook mogelijk. Je kunt dan natuurlijk geen vragen stellen tijdens het kijken zelf, maar het is altijd mogelijk deze via de website van het UWV alsnog te stellen.

Aanmelden
Om aan de webinars te kunnen meedoen, is het noodzakelijk je vooraf aan te melden. Om je te kunnen aanmelden, is het verplicht je te registreren.

Ga naar https://www.onlineseminar.nl/uwv om je aan te melden en daarmee je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.