Verjaardagsfeestje: 10 jaar Werken voor Werk

foto door DB Pictures

Verjaardagsfeestje

Op 5 november 2021 hebben we de 10de verjaardag van Werken voor Werk gevierd met een feestelijk evenement.

Vanaf 9.00 uur was de ontvangst en registratie en konden de deelnemers genieten van koffie/thee en allerlei lekkernijen, neergezet door de fantastische cateraar van het Annapark.

Tijd voor koffie, foto door Lexligfiets

Opening

Het programma begon om 9.30 uur met een openingswoord van Anne Bliek, onze voorzitter. Zij ging in op het ontstaan van Werken voor Werk, de ontwikkeling van de afgelopen 10 jaar en de toegevoegde waarde van deze organisatie voor de oudere werkzoekende.

Anne Bliek, foto door DB Pictures

Aansluitend introduceerde Hans Marsé (secretaris van het bestuur) het Leerwerkloket. Een nieuw initiatief van verschillende gemeenten in Nederland om krachten te bundelen in een netwerk van werkgevers, gemeenten, opleidingsinstituten en het UWV. Het doel is om zo werkzoekenden te helpen bij hun zoektocht naar betaald werk, omscholing, enzovoorts. Lees er meer over op de website van het Leerwerkloket.

Hans Marsé, foto door DB Pictures

Workshops

Bij de eerste workshopronde kon men kiezen tussen de workshop: Het ontspannen sollicitatiegesprek van Willem Hellebrekers en Authenticiteit van Robert Jan de Roo.

Willem Hellebrekers leert je in zijn workshop hoe je je in de voorbereiding van een sollicitatiegesprek kunt ontspannen en vervolgens ook het gesprek ontspannen kunt voeren. Hij doet dit met behulp van de Alexander Techniek. Een ontspanningstechniek die ontwikkelt is voor podiumkunstenaars en musici. Als je bedenkt dat een sollicitatiegesprek ook een ‘optreden’ is waarbij je maximaal wilt presteren, dan is het logisch dat dit ook hiervoor een goede methode is. De basis is om niet op alle prikkels te reageren. Zeg: STOP tegen jezelf, stel je actie een klein beetje uit, wees je bewust van waar je bent en let op je houding. Bij de Alexander Techniek wordt dit laatste ‘het denken van richting’ genoemd. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar tijdens de workshop bleek hoe gemakkelijk en effectief de techniek eigenlijk is. Als je dit regelmatig thuis oefent, zul je zien dat je met meer zelfvertrouwen gaat bewegen en presenteren. Wil je meer weten over Willem Hellebrekers, zijn coachingspraktijk en de Alexander Techniek? Kijk dan vooral op https://www.stress-verlichting.nl/

Het ontspannen sollicitatiegesprek, foto door DB Pictures

Robert Jan de Roo is authenticiteitscoach. In zijn eerste workshop liet hij de deelnemers kennismaken met zijn methode om je werkelijke zelf te vinden en te worden. Hiermee kun je je maximale potentieel benutten. Via zijn methode leer je ook waar je belemmeringen liggen om je doel te bereiken.

De tweede workshopronde zou gegeven worden door Rudy Veraar (Creatief denken). Helaas moest hij zich voor deze dag afmelden wegens ziekte. Gelukkig niets ernstigs en we hopen hem uiteraard bij een volgend evenement van Werken voor Werk weer te mogen verwelkomen. maar gelukkig kon Robert Jan de Roo ook nog een  plenaire workshop Tweestrijd geven. Daarbij ging het om de tweestrijd tussen verstand en gevoel. Dit ligt een beetje in het verlengde van het vinden van je werkelijke zelf. We zouden meer naar ons gevoel moeten luisteren volgens Robert Jan. “Je gevoel liegt niet.” Je verstand werpt meestal belemmeringen op en daar ontstaat de tweestrijd. Wat zou er gebeuren als gevoel en verstand gaan samenwerken? Meer weten over Robert Jan de Roo en zijn praktijk? Neem eens een kijkje op zijn website: https://www.robertjanderoo.nl/

Workshop Tweestrijd, foto door DB Pictures

Nieuwe deelnemers: WELKOM!

Deelnemers konden ook deze keer weer (tegen een geringe vergoeding) terecht bij Dirk Bakker van DB Pictures voor het maken van een aantal  portretfoto’s voor cv en social media.

Het evenement werk afgesloten met een overheerlijke lunch en geanimeerde netwerkgesprekken om elkaar beter te leren kennen.  Waarmee we ook aan onze belangrijkste doelstelling: netwerken, hebben voldaan.

We hopen de deelnemers die wij deze dag voor het eerst hebben ontmoet ook op ons Netwerkoverleg op maandagochtend van 09.30 tot 11.00 uur te mogen ontmoeten of bij één van de andere activiteiten van Werken voor Werk.

Evenement 10 jarig bestaan Werken voor Werk, foto door Y. Klaasse Bos
foto door DB Pictures