Vacaturesites

Was vroeger de krant het medium om op zoek te gaan naar een nieuwe baan, tegenwoordig speelt zich dat vrijwel volledig online af. Om je te helpen zoeken, vind je hieronder een overzicht met links naar de meest gebruikte vacaturesites, uitzendbureaus en meer.

De meeste sites hebben meerdere gebruiksopties. Je kunt anoniem rondkijken, maar ook een zoekopdracht plaatsen. Je krijgt de geschikte vacatures rechtstreeks in je e-mailbox. Op een aantal van deze pagina’s is het mogelijk je cv en je gegevens achter te laten. Als je daarbij laat weten dat je een baan zoekt, kunnen bedrijven jou vinden.

Vacaturesites

Indeed
Algemene vacaturesite. Maak gratis een profiel aan en ontvang dagelijks vacatures in je mailbox die bij jou passen.

www.nationalevacaturebank.nl
Algemene vacaturebank.

www.monsterboard.nl
Algemene vacaturebank; je kunt hier je cv achterlaten. Op basis van je cv kunnen bedrijven jou vinden, maar je kunt ook zelf zoekopdrachten plaatsen.

www.werkzoeken.nl
Maak gratis een profiel aan en ontvang dagelijks vacatures in je mailbox die bij jou passen.

www.jobbird.com
Algemene vacaturesite met zoekmogelijkheid op regio/gemeenten.

www.werk.nl
Onderdeel van UWV waarop je ook vacatures kunt zoeken.

De vacaturebank in Almere – Almeersebanen
Algemene vacaturessite gericht op Almere en Flevoland

Social media sites

www.facebook.nl
Geen echte vacaturesite, maar ook hier kan je met enige regelmaat vacatures vinden. Daarnaast bestaan er verschillende Facebookgroepen die zich richten op leden die werkzoekend zijn.

www.linkedin.nl
LinkedIn stuurt jobalerts op basis van je LinkedInprofiel. Zorg dat je zichtbaar bent en laat weten dat je op zoek bent. Werken voor Werk heeft een eigen groep op LinkedIn. Je kunt daar niet alleen informatie over Werken voor Werk terugvinden, maar ook vacatures die de leden van de groep met elkaar delen.

Uitzendbureaus

Uitzendbureaus bieden zowel tijdelijk werk aan als werk dat tijdelijk begint maar bedoeld is als opstap naar een vast contract. Je kunt je bij meerdere bureaus tegelijk inschrijven. De bekendste zijn:

Randstad

Tempo Team

Unique

50PlusWerkt
Speciaal voor 50-plussers

UitzendbureauNL
Vacatures van alle uitzendbureaus samen.

Detacheringsbureaus

Detacheringsbureaus werken eveneens vaak op twee manieren. Werkgevers zetten deze bureaus in om geschikte kandidaten te vinden voor hun openstaande vacatures. Daarnaast kan een detacheringsbureau je tijdelijk bij verschillende werkgevers inzetten. Je blijft dan in dienst bij het detacheringsbureau.

www.herenbos.nl
Uitzend/detacheringsbureau voor de branches: groenvoorziening, hoveniers, bouw, techniek en infra en GWW (Grond/Weg-/Waterbouw)

www.weerwerk036.nl
Werving&Selectie&Uitzenden.

www.publicsupport.nl
Public Support is de grootste detacheerder van secretaresses en projectondersteuners door heel Nederland. 

Bijzondere bureaus

www.connectbytalent.nl
De nieuwe manier van solliciteren. Je maakt op basis een online test op acht competenties een profiel aan. De werkgever wordt gematcht op basis van vacaturekenmerken en niet op uiterlijk of leeftijd.

Geen vacaturesite, maar wel een goede plek om met vacatures in aanraking te komen, is het netwerkoverleg van Werken voor Werk.