Rechten en plichten bij ontslag

UWV pen

Rechten en plichten bij ontslag: laat je goed informeren want ontslag is geen sinecure. Emotioneel is dit vaak al heftig genoeg en dan is het dus fijn als je de praktische zaken snel en goed geregeld hebt.

Is je ontslag aangekondigd, maar nog niet effectief, dan is het goed je te laten ondersteunen door een jurist. Ben je lid van een vakbond, dan kun je daar meestal gratis juridische bijstand krijgen. Dat is vooral belangrijk voor de hoogte van een eventuele ontslagvergoeding. Zij kunnen je ook goed informeren over je rechten en plichten en de mogelijkheden om een ontslag nog aan te vechten.
Ben je geen lid van een vakbond, neem dan contact op met de Stichting Wetswinkel Almere of het Juridisch Loket Almere. Ook zij geven gratis advies. Wordt er echt actie verwacht van een advocaat, dan verwijzen beide organisaties je door en moet je rekening houden met het betalen van een eigen bijdrage.

Is je ontslag eenmaal effectief dan moet je dat melden aan het UWV ( vanaf 1 week voor je definitieve ontslagdatum tot maximaal 1 week na je ontslagdatum).
Op de website van het UWV vind je alle informatie die je nodig hebt. Ze hebben zelfs een stappenplan gepubliceerd zodat je niets kunt vergeten.
Je vindt hier ook alle informatie over rechten en plichten die het UWV stelt aan het ontvangen van een WW-uitkering.

Mocht je meer vragen hebben dan kun je natuurlijk ook contact met Werken voor Werk opnemen. Als we het antwoord niet direct kunnen geven, dan hebben we hier natuurlijk een netwerk waar veel kennis te vinden is. Neem contact met ons op via het contactformulier op onze website en we zoeken het voor je uit.

Succes en zorg goed voor jezelf!