Nieuws

Benut jouw toegevoegde waarde

Door Rudy Veraar, trainer, mental coach en eigenaar van Ruvesteps.nl

In vier bijeenkomsten leert Rudy Veraar hoe jij jouw toegevoegde waarde, jouw potentieel, optimaal kunt benutten.
Kom naar de workshop als jij jouw kwaliteiten optimaal wilt afstemmen op een werkgever zodat ze jouw in dienst nemen.

  • Leer hoe jij je doelen kunt bereiken, zodat jij je slaagkansen aanzienlijk kunt vergroten.
  • Leer hoe jij je kwaliteiten benut en beter aansluit op de behoeften van een werkgever.
  • Leer hoe jij je kwaliteiten beter presenteert aan een werkgever?
  • Wil jij weten wat je wilt en hoe je dat aanpakt? Kom dan naar de workshop.

Als je je inschrijft, is het de bedoeling dat je bij alle vier de bijeenkomsten aanwezig bent.
Grijp deze kans om jouw potentieel optimaal te benutten.

Meer info en aanmelden: Benut jouw toegevoegde waarde

Benut jouw toegevoegde waarde
Benut jouw toegevoegde waarde

Rudy Veraar
Internationaal gecertificeerd NLP trainer/ Mental Health Coach
Ruvesteps | 06-57 67 31 61 | Ruvesteps.nl
Voor ambitieuze en ondernemende personen die meer uit hun leven en/of bedrijf willen halen!

De TekkieWorden Week

Wil jij weten hoe het is om een IT-studie te volgen?
Ben je benieuwd welke tech-banen je kan vinden bij de meest toffe bedrijven?
Wil je gewoon een keer ervaren hoe het is om te programmeren?

Doe dan mee met de TekkieWorden Week

Voor meer info en aanmelden ga naar https://tekkieworden.nl/tekkiewordenweek

Tijdens de TekkieWorden Week worden tot wel 40 online activiteiten georganiseerd om te laten zien wat de tech-wereld te bieden heeft. Informatie over datacenters, wat blockchain developers doen of gewoon een intro-lesje HTML/CSS? Het kan allemaal.

Meld je snel aan; de week duurt van 16 tot 22 november. Meedoen is kosteloos en je mag zoveel activiteiten bijwonen als je wil!

Workshop: Hoe bouw ik mijn cv op?

Werken voor Werk biedt de mogelijkheid om een workshop ‘Hoe bouw ik mijn cv op?’ te volgen.
De workshop wordt verzorgt door Johan van der Linde. Het heeft als doel om via een goed cv, op te vallen bij sollicitaties en dus je kansen te vergroten.
Jouw investering is 3 uur van je tijd. Deelname is verder gratis.

Samen verbeteren van je cv tekst!

Wij willen graag weten of er animo is voor deze workshop. Want pas bij voldoende belangstelling plannen we een datum en zetten we de organisatie in gang.
Laat ons dus weten of je wilt deelnemen. Doe dat via een mailtje naar: info@werkenvoorwerk.nl
Jouw e-mailadres zal door ons alleen gebruikt worden voor de communicatie van deze workshop.

Tijdens de workshop gaan theorie en praktijk hand in hand. Na de theorie gaan we eerst aan de slag met het cv van een andere deelnemer en daarna met je eigen cv. Doel is om een goede eerste opzet van je nieuwe cv te hebben die je later nog kunt verfijnen. Hoe verdere ondersteuning bij het maken van de perfecte cv vorm kan krijgen vertellen we aan het einde van de workshop.

Pak je kans om op te vallen!

De Kerstlunch van WerkenVoorWerk

De kerstlunch van WerkenVoorWerk was dit jaar een American Party. Op vrijdag 21 december van 11:30 tot 14:00 uur hebben we genoten van de kookkunsten en de creativiteit van de deelnemers. En ieder had op zijn/haar eigen wijze een lekkere zoete of hartige bijdrage. Zo ontstond een rijk gedekte tafel waar we met zijn allen van genoten hebben. Ook werden diverse recepten opgevraagd.

Zo hebben we gezamenlijk het netwerkjaar op een mooie wijze afgesloten.

Aan het einde was er voor een ieder een zeer gewaardeerd en origineel kerstpakket, naast de wens om allemaal van de feestdagen te gaan genieten en een goede start van 2019 te hebben.

De kerstlunch van WerkenVoorWerk

De kerstlunch van WerkenVoorWerk

De kerstlunch van WerkenVoorWerk

Van Vooroordeel naar Voordeel

Van vooroordelen naar voordelen

Op dinsdag 26 juni organiseerde Werken voor Werk, dé netwerkgroep van werkzoekenden, voor werkzoekenden, een inspiratie-evenement rondom voor(oor)delen op de arbeidsmarkt.

Hieronder zijn in de tekst links aangebracht naar de presentaties.

Kortgeleden was het weer in het nieuws: ouderen vinden moeilijker ander werk en worden regelmatig afgewezen op basis van hun leeftijd. Hoe ga je hier als ‘oudere’ werkzoekende mee om? Ga je hierover klagen en blijf je in de slachtofferrol hangen? Of ga je juist op zoek naar wat jij als ervaren arbeidskracht te bieden hebt in de huidige arbeidsmarkt?

Werken voor Werk helpt je om het vooroordeel om te draaien naar jouw voordeel.

Berlinde Aalberts, trainer, coach en ondernemer van ‘100 procent mens’ trapte de ochtend af met een keynote rondom de vraag: jezelf zijn, hoe doe je dat, als je als werkzoekende 45+ser moet opboksen tegen vooroordelen op de arbeidsmarkt? Jezelf zijn met oordelen. De voordelen vanuit het oordeel.

Door middel van diverse workshops kreeg je vervolgens handvatten om de vooroordelen los te laten en te leren focussen op je voordelen. Door uit te gaan van je eigen kracht presenteer je je na deze ochtend met hernieuwde energie aan je toekomstige werkgever.

DB Pictures

De volgende workshops werden gegeven:

Workshopronde 1:
Rudy Veraar – Benut je volledige potentieel!
Ontdek een manier om een win-win situatie te creëren tussen jouw wensen en die van een werkgever. Realiseer een situatie waarbij zowel jij als een werkgever tevreden is: Een situatie waar aansluiting is tussen jouw idee van wat belangrijk is en dat van je nieuwe opdrachtgever of werkgever.
Benut jouw kwaliteiten optimaal en werk met plezier. Gebruik je kwaliteiten in het voordeel van jezelf en een andere partij. Wil je weten hoe je dit aanpakt? Kom dan naar deze workshop van Rudy Veraar, coach, trainer en eigenaar van Ruvesteps.nl.
In oktober volgen vier werkshops in één totaalpakket. 8 oktober is de eerste workshop.
Aanmelden: klik hier.

Jacquelien Walman-Soek – Hoe spreek je de taal van de recruiter
Hoe zorg je ervoor dat je sollicitatie, ondanks je leeftijd, bovenop de stapel van een recruiter komt te liggen en je wél uitgenodigd wordt voor een gesprek? Jacquelien Walman, Senior Talent Acquisition Specialist bij de Randstad Groep Nederland en interim-recruiter, legt uit waar een recruiter op let en geeft je tips over hoe je je sterke punten naar voren brengt. Klik voor de presentatie.

Workshopronde 2:
Mabel Marcus – Personal Branding . . . Zin of onzin?
Zonder werk en op zoek naar een nieuwe (droom)baan? Vaak gesolliciteerd en net zo vaak afgewezen? Je vraag je af: wat doe ik verkeerd? Waarom word ik niet uitgenodigd voor een gesprek? Hoog tijd om te kijken of de manier waarop jij je presenteert overkomt bij de werkgever of opdrachtgever. In de workshop Personal Branding krijg je aan de hand van een stappenplan inzicht in hoe jij jezelf optimaal kunt profileren op de arbeidsmarkt en je kans op succes kunt vergroten.
Mabel Marcus begeleidt al enkele jaren werkzoekenden in het verhelderen van hun persoonlijke boodschap. Klik voor de presentatie.

Hanne Joustra – Welke kleur heeft mijn parachute?
Ondanks dat Hanne door epilepsie iets beperkt is, lukt het haar toch telkens weer werk te vinden. Hoe blijft zij optimistisch? Waar haalt zij de energie vandaan? In de workshop “Welke kleur heeft mijn parachute?” geeft ze jullie, als ‘oudere’ werkzoekende, handvatten om werk te vinden. Wat biedt houvast en waar kun je jezelf uitdagen? Ontdek het antwoord voor jezelf tijdens deze workshop. Klik voor de presentatie.

De muzikale omlijsting van het evenement werd verzorgd door De Dames Amarant.
Luister naar: Ik vind heus wel een baan.

Het evenement vond op 26 juni 2018 plaats van 9:30 tot 13:30 uur (inloop en registratie vanaf 9:00 uur) in het Filmwijkcentrum (Walt Disneyplantsoen 76, Almere) en werd afgesloten met een netwerklunch, verzorgd door Soepenz. Het evenement, inclusief lunch, werd gratis aangeboden door Stichting Werken voor Werk.

Tijdens het evenement werden foto’s gemaakt door Dirk Bakker van DB Pictures, specialist in bedrijfsfotografie. Op 24 september 2018 kun je via ons door Dirk een professionele Profielfoto laten maken. Hou onze website in de gaten!

Jezelf zijn met oordelen. De voordelen vanuit het oordeel

Want tegen al dat grijs kan de ander juist stralen!

In deze maatschappij lijkt het wel of we ons allemaal moeten profileren op eenzelfde manier, zichtbaar zijn via de social media kanalen! Prima en het werkt ook zeker. Alleen mag het ook op jou manier? En welke manier is dat dan?

Ik geloof dat als je het op je eigen wijze doet, vanuit jouw unieke JIJ, het ook voor jou mogelijk is om de baan te vinden die jij graag zou willen.

Het begint altijd met zelfinzicht. Welke ‘IK’ je bedoelt als je zegt ‘IK’. Ben jij je bewust wat je unieke geschenk is wat het universum heeft gegeven, hoe je dit kunt gaan gebruiken om je doelen te bereiken je graag zou willen en hoe je jezelf daarin belemmert?

Naast zelfinzicht ben ik ook een voorstander van zelfregie. Wat kun je zelf nu al veranderen om een grotere kans van slagen te hebben?

Vandaag gaan we kijken hoe we van vooroordeel komen tot voordeel. Het is tijd dat er gesproken wordt over de voordelen van 45+sers!

In deze korte lezing/workshop gaan we aan de slag met vooroordelen. Niet alleen de vooroordelen die werkgevers hebben over 45+, maar ook je eigen vooroordelen. Want deze zit vaak meer in de weg, dan de vooroordelen van de ander.

Allereerst bekijken we eens welke vooroordelen er zo al zijn over onze doelgroep. Vervolgens gaan we aan de slag met hoe we deze kunnen ombuigen. Welke voordelen zitten er eigenlijk aan onze doelgroep en hoe kun je deze meer gaan benutten als je naar buiten gaat treden.

En welke vooroordelen heb je zelf eigenlijk? Welke gedachtes spelen er als je aan het solliciteren bent of als je aan het nadenken bent over een carrière switch?

Hoe belemmerend werken deze en hoe kun je het positief gaan benadrukken?

Aan het eind van deze 30 minuten durende lezing weet je welke oordelen belemmerend werken voor jou en hoe je deze kunt ombuigen naar voordelen én heb je contact gemaakt met je wensbeeld van jezelf op dit moment.

Want als jij de mens van je dromen kon zijn, wie zou je dan zijn?

Berlinde Aalberts

Ineke is moderator voor de sociale media

De sociale media van Werken voor Werk worden sinds januari door mij beheerd. Als moderator zal ik zorgen dat je naast deze website ook via onze accounts op LinkedIn, Twitter en Facebook op de hoogte blijft van al het nieuws rondom Werken voor Werk.
Verder zal ik als er vragen zijn over de geplaatste berichten of evenementen deze zo goed mogelijk beantwoorden of doorspelen aan iemand binnen de organisatie die er meer van weet.

Ik vind het heel erg leuk dit te mogen doen en kijk uit naar een goed online contact met al onze leden.

Ineke Frings

 

Arno en Philippe Webmasters

Het stokje van webmaster voor Werken voor Werk is door Mark van Harlingen aan mij overgedragen.

Namens het bestuur, Philippe en mijzelf wil ik Mark hartelijk danken voor de vele zweetdruppeltjes die in de opbouw en onderhoud van deze website zitten.

In eerste instantie leek het voor mij een eenvoudige taak: De agenda op de website van Werken Voor Werk regelmatig bijwerken. De website was al opgezet door Kees en Mark. Voor mij een fluitje van een cent dus, m’n bedje is al gespreid.

Maar nu Philippe en ik de website samen gaan beheren, lijkt het alsof er een vulkaan is uitgebarsten. Allemaal ideeën komen nu naar boven borrelen en zijn wij op zoek naar mogelijkheden om de website nog mooier te maken. Kan dat?
We zijn al begonnen met het gebruiken van een “favicon”, het kleine logo dat nu op het tabblad van Werken voor Werk in je internetbrowser prijkt.

Door twee webmasters aan de site te laten werken, is de continuïteit gewaarborgd. Goede onderlinge communicatie en een kort lijntje met het bestuur zorgen voor stabiliteit. Het is een cliché, maar we hebben er zin in!

Meer nieuws volgt.

Arno

Philippe

De nieuwsbrief van november 2017

Hier is de nieuwsbrief van november.

Speciaal voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, te maken heeft met werkzoekenden in en om Almere. Misschien heb je zélf goede ideeën over de nieuwsbrief, of vind je “Nieuwsbrief” een beetje oubollig klinken. Stuur een e-mail naar info@werkenvoorwerk.nl, en spui je ideeën! Je kunt de nieuwsbrief lezen door op de PDF te klikken helemaal onderaan. Ook kun je hem online lezen:

Nieuwsbrief november 2017

Veel plezier!