Jezelf zijn met oordelen. De voordelen vanuit het oordeel

Want tegen al dat grijs kan de ander juist stralen!

In deze maatschappij lijkt het wel of we ons allemaal moeten profileren op eenzelfde manier, zichtbaar zijn via de social media kanalen! Prima en het werkt ook zeker. Alleen mag het ook op jou manier? En welke manier is dat dan?

Ik geloof dat als je het op je eigen wijze doet, vanuit jouw unieke JIJ, het ook voor jou mogelijk is om de baan te vinden die jij graag zou willen.

Het begint altijd met zelfinzicht. Welke ‘IK’ je bedoelt als je zegt ‘IK’. Ben jij je bewust wat je unieke geschenk is wat het universum heeft gegeven, hoe je dit kunt gaan gebruiken om je doelen te bereiken je graag zou willen en hoe je jezelf daarin belemmert?

Naast zelfinzicht ben ik ook een voorstander van zelfregie. Wat kun je zelf nu al veranderen om een grotere kans van slagen te hebben?

Vandaag gaan we kijken hoe we van vooroordeel komen tot voordeel. Het is tijd dat er gesproken wordt over de voordelen van 45+sers!

In deze korte lezing/workshop gaan we aan de slag met vooroordelen. Niet alleen de vooroordelen die werkgevers hebben over 45+, maar ook je eigen vooroordelen. Want deze zit vaak meer in de weg, dan de vooroordelen van de ander.

Allereerst bekijken we eens welke vooroordelen er zo al zijn over onze doelgroep. Vervolgens gaan we aan de slag met hoe we deze kunnen ombuigen. Welke voordelen zitten er eigenlijk aan onze doelgroep en hoe kun je deze meer gaan benutten als je naar buiten gaat treden.

En welke vooroordelen heb je zelf eigenlijk? Welke gedachtes spelen er als je aan het solliciteren bent of als je aan het nadenken bent over een carrière switch?

Hoe belemmerend werken deze en hoe kun je het positief gaan benadrukken?

Aan het eind van deze 30 minuten durende lezing weet je welke oordelen belemmerend werken voor jou en hoe je deze kunt ombuigen naar voordelen én heb je contact gemaakt met je wensbeeld van jezelf op dit moment.

Want als jij de mens van je dromen kon zijn, wie zou je dan zijn?

Berlinde Aalberts