Het Leerwerkloket

HET LEERWERKLOKET: OOK VOOR MIJ? ZEKER!

Het Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband van gemeente(n), ROC’s en het UWV. Er zijn 35 Leerwerkloketten verspreid over het hele land.

Het Leerwerkloket helpt en adviseert werkenden, werkzoekenden, scholieren en werkgevers op het gebied van leren en werken vanuit de visie Leven Lang Ontwikkelen.

Een leven lang ontwikkelen

Iedereen (werkzoekenden, werknemers, zelfstandigen, scholieren, studenten en ondernemers) met vragen over o.a. omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten kan terecht bij het Leerwerkloket. Dus ook in Almere.

Langdurig en duurzaam actief

Om langdurig en duurzaam actief te zijn op een snel veranderende arbeidsmarkt is het van groot belang dat mensen zich een leven lang blijven ontwikkelen. Veranderend werk kan leiden tot ontslag en ontslag kan leiden tot (langdurige) werkloosheid.

De adviseurs van de Leerwerkloketten voeren o.a. loopbaan-/arbeidsmarktadviesgesprekken, nemen competentietesten af, helpen bij het maken van een cv en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken, geven groepsvoorlichting en bouwen mee aan totstandkoming van regionale leerwerktrajecten met ondernemers.

Door deze samenwerking ontstaan er regionaal/lokaal sterke netwerken van opleiders, bedrijven, de gemeente en het UWV. Het ROC is niet de enige opleider in dit verband. Ook bedrijven bieden interne bedrijfsopleidingen aan en zijn er deeltijd opleidingen, branche erkende opleidingen en cursussen en bij- en omscholingstrajecten. Dit behoort ook tot het netwerk van het Leerwerkloket.

De Nieuwe Bibliotheek

In Almere opent de Nieuwe Bibliotheek iedere dinsdag van 09.00 tot 12.00 haar deuren voor het inloopspreekuur van het Leerwerkloket. Je kunt daar direct in gesprek met adviseurs.

Regelmatig wordt ook, in algemene zin, meer informatie verstrekt over het Leerwerkloket tijdens de Walk & Talk in de Nieuwe Bibliotheek. De Walk & Talk organiseert regelmatig interessante workshops en lezingen voor werkzoekenden.

Vergroot je kansen op betaald werk en laat je adviseren over de mogelijkheden die het Leerwerkloket je te bieden heeft. Veel succes!