Het Bestuur

Werken voor Werk wordt ondersteund door een dagelijks bestuur, waarvan alle leden afkomstig zijn uit het bedrijfsleven.

  • Anne Bliek – Voorzitter
  • Arie Vleugel – Algemeen bestuurslid
  • Bart de Geus – Penningmeester
  • Hans Marsé – Secretaris

 Anne Bliek

Anne Bliek

Ik ben sinds begin 2013 ben ik betrokken bij de Stichting Werken voor Werk als voorzitter. Na 25 jaar actief te zijn geweest in de politiek als volksvertegenwoordiger en bestuurder (onder meer Economische Zaken in portefeuille) zet ik mij in voor diverse non-profit organisaties als bestuurslid.

De kracht van Werken voor Werk is dat de deelnemers gezamenlijk een netwerkorganisatie vormen en elkaar deelgenoot maken van ieders kennis en vaardigheden. Ik vind het mooi om te zien dat velen -door actief te blijven bij Werken voor Werk- afscheid hebben kunnen nemen nadat zij met succes hebben gesolliciteerd. (foto: Mona Alikhah)

 Arie Vleugel

Als één van de oprichters in 2011 ben ik betrokken bij het wel en wee van onze deelnemers en hun zoektocht naar ander werk. Vaste plaats van bijeenkomst was mijn bedrijf Alca, maar na het beëindigen van mijn bedrijf is Werken voor Werk een echte netwerkorganisatie geworden, waar mensen elkaar weten te vinden! Ik vind het belangrijk dat Werken voor Werk één van de mogelijkheden is voor mensen, die (tijdelijk) naast het arbeidsproces staan, om elkaar te kunnen ontmoeten en stimuleren.

Bart de Geus

Ik vervul de functie van penningmeester/administrateur bij Stichting Werken voor Werk. Op dit moment ben ik Hoofd Administratie bij de VerkeersInformatieDienst (VID) te Lijnden.

Daarvoor was ik circa 1 jaar werkeloos na een lang dienstverband bij een IT onderneming. Helaas voor mij werd ons bedrijf overgenomen door een ander IT bedrijf die mijn functie niet in Nederland invulde.

Bij WvW nam ik wekelijks deel aan het vacature-overleg wat mij positieve energie gaf om gemotiveerd te blijven bij het solliciteren. Ook de praktische informatie en trainingen hebben mij nuttige vaardigheden meegegeven.

Ik steun de doelstelling van WvW en wil met mijn vrijwillige inzet mijn steentje bijdragen zodat WvW ook anderen kan blijven helpen.

Hans Marsé

De functie die ik binnen Werken voor Werk heb is die van Secretaris. Daarnaast ben ik voorzitter van de Vereniging Bedrijfskring Almere. Zo kan ik verbindingen leggen met het lokale bedrijfsleven.

Verder zit ik in verschillende besturen zoals VNO NCW, Regionaal Werkbedrijf Flevoland, Regieraad Techniek Flevoland, de Floriadekring en als laatste aanspreekpunt voor onderwijs en scholing. Door in deze verenigingen en commissies aanwezig te zijn kan ik kennis weer terugkoppelen naar Werken voor Werk. Ik zie Werken voor Werk als dé omgeving van waaruit werkzoekenden weer met de juiste motivatie in een arbeidsomgeving kunnen komen.