Gratis tests!

sponsorlogo123test

Test jezelf

Veel werkloze 45-plussers vinden het niet vanzelfsprekend om hun carrière in dezelfde branche te vervolgen als waarin ze de laatste jaren hebben gewerkt. Het kan daarom zinvol zijn verschillende tests te doen om je zo te heroriënteren. Wij bieden deze tests gratis aan.

Soms voelen mensen zich gedwongen om hun loopbaan een andere richting te geven, bijvoorbeeld als gevolg van automatisering. Sommige werkzoekenden rolden vanuit de schoolbanken in een bedrijf of bedrijfstak, en willen nu iets heel anders gaan doen. Als je het gevoel hebt dat je echt wat anders wil gaan doen, maar je weet niet wat dan bestaat er de mogelijkheid om verschillende tests te doen.

Gratis tests

Als je als 45+’ers niet meteen weet wat je dan wil. Of je weet wel wat je wil, maar je twijfelt of je daar geschikt voor bent, doe dan eens een test.

In samenwerking met 123test.nl bieden wij drie tests aan, waarmee mensen zichzelf kunnen herontdekken. Het mooie is, ze zijn helemaal gratis.

  1. Test 1 is een IQ test. Hiermee kun je snel en anoniem je IQ testen. Klik hier voor de IQ-test
  2. Test 2 is een beroepskeuzetest. Hiermee kun je bepalen welk beroep het beste bij jou past. Klik hier voor de beroepskeuzetest.
  3. Test 3 is een persoonlijkheidstest. Hiermee kom je meer te weten over je eigen persoonlijkheid. klik hier voor de persoonlijkheidstest.

Meer tests

Op de site van 123test.nl staan nog veel meer leuke en zinvolle zelftests. Soms ook gratis, maar soms ook betaald. Ook die kunnen zinvolle informatie opleveren dus ga daar zeker een keer kijken.

Het UWV

Een andere plek waar je jezelf kunt oriënteren op andere mogelijkheden is het UWV.

logo-uwv

Zij bieden de zogeheten Beroepenvinder aan. Je geeft je belangrijkste competenties op (stap 1), en de voor jou interessante vakgebieden (stap 2).  In stap 3 vind je vervolgens een aantal daadwerkelijke, concrete vacatures, waar je onmiddellijk op kunt reageren. Uiteraard kun je ook de ene competentie vervangen door een andere om zo het aanbod aan te passen.