Geschiedenis van Werken Voor Werk

De geschiedenis van de Stichting Werken voor Werk begint eind 2011. Werken voor Werk is in dat jaar opgericht door werkzoekenden uit Almere.

Netwerkbouwdag 2017

Het was inmiddels bekend dat meer ervaren werknemers makkelijker aan een betaalde baan komen door te netwerken. Vanuit die wetenschap heeft het UWV in 2010 een aantal van hen uitgenodigd deel te nemen aan een netwerkgroep voor vijfenveertigplussers.

Dit bleek zo succesvol dat een deel van deze groep besloot zelfstandig, dus zonder UWV, verder te gaan. Zij hebben hiervoor gekozen, omdat zij de meerwaarde van elkaars kennis, ervaring en netwerk in de praktijk hadden ervaren. Zij wilden elkaar en andere werkzoekenden daarin blijvend ondersteunen. 

Werken voor Werk heeft inmiddels in Almere haar sporen verdiend. Het is een stichting met een bestuur en  een coördinator geholpen door een enthousiast team vrijwilligers.

Dat Werken voor Werk succesvol is, blijkt uit het verloop in dit team vrijwilligers. Dit verloop ontstaat, doordat zij vertrekken na het vinden van nieuw werk. Dat een deel van hen ondanks het vinden van werk wel actief kan en wil blijven voor Werken voor Werk, is eveneens een teken van het succes van de stichting. 

Hoewel Werken voor Werk niet meer direct aan het UWV is gekoppeld, is het UWV gedurende de hele geschiedenis van Werken voor Werk zeer betrokken gebleven bij onze activiteiten. Er is regelmatig contact en leden van de ledenraad zijn bereid vragen te beantwoorden tijdens de evenementen die Werken voor Werk jaarlijks organiseert. Ook levert het UWV wekelijks gloednieuwe vacatures aan die met de aanwezigen worden gedeeld tijdens het Netwerkoverleg.