Werkzoekende man en vrouw

De 45-plusser in uw organisatie

Zijn 45-plussers oudere werknemers? Wij vinden onszelf helemaal niet oud; sterker nog, wij zijn helemaal niet oud. Wij hebben het liever over ervaren werknemers. 45-Plussers hebben over het algemeen al ruim 20 jaar werkervaring! Een beetje organisatie kan niet zonder.

We zijn geen jobhoppers die elke paar jaar een stap op de carrière ladder willen maken. Wij zoeken onze uitdaging vooral in verdieping en verbreding. Wij beschikken vaak over een brede ervaring, Toch zijn we nog lang niet uitgeleerd! We hebben tenslotte nog een flink stuk carrière voor ons liggen… We zijn relatief trouw aan onze werkgever en verwachten niet per se een gespreid bedje. Veranderingen in een organisatie hebben we vaak genoeg meegemaakt om ons snel te kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Investeer je in een 45-plusser, hou er dan rekening mee dat je van die investering kunt genieten!

Ook met ons arbeidsethos zit het wel goed. We melden ons niet om elk wissewasje ziek (het helpt ook dat we geen jonge kinderen meer hebben). Heb je vooral jongeren in je team, dan zorgt een 45-plusser voor de nodige rust en balans. We zijn dan ook nog eens gemotiveerder en positiever over die baan dan jongeren. Wat wil je nog meer?

Mocht dit alles je nog niet overtuigd hebben: Als werkgever kun je, als je een oudere werknemer aanneemt, mogelijk profiteren van een behoorlijk aantal regelingen en subsidies die het nog aantrekkelijker maken om te kiezen voor een 45-plusser. Op deze pagina hebben wij er een aantal voor  uitgelicht. Meer informatie kan je terug vinden op de informatiepagina’s van het UWV.

http://www.uwv.nl/particulieren/voorzieningen/voorzieningen-werk/detail/voordelen-en-regelingen-voor-werkgevers